Tshernobyl nyt

Tshernobylin luonto ei voi hyvin, vaikka päällisin puolin siltä näyttää. Tämä uutinen kertoo siitä, että Tshernobylin puiden lehdet eivät maadu normaalisti:
http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/70354-onnettomuus-28-vuotta-sitten-puiden-lehdet-eivat-maadu-tshernobylissa

"Toukokuussa julkaistun tutkimuksen mukaan jotkut alueen hajottajaeliöt puuttuvat lähes kokonaan tai niiden toiminta on selvästi hitaampaa kuin normaalisti.

Pariisilaisen Paris-Sud-yliopiston biologit tutkivat Tshernobylin ympäristössä lehtien maatumista konkreettisella metodilla. Tutkijat veivät vuonna 2007 alueelle neljän eri puulajin lehtiä. Lehdet oli kerätty Tshernobylin laskeuma-alueen ulkopuolelta.

Vuoden kuluttua näytteet haettiin takaisin, kuivattiin ja punnittiin. Maatuminen tapahtui korkeimman radioaktiivisuuden paikoilla jopa 40 prosenttia heikommin kuin tavallisesti.

Erityisesti hyönteisten aiheuttaman maatumisen prosessi oli Tshernobylissä vakavasti häiriintynyt.

Tutkijoiden mukaan ydinvoimalan ympäristössä on edelleen pystyssä puita, jotka kuolivat säteilyyn kaksi vuosikymmentä sitten. Tavallisesti kaksikymmentä vuotta riittää hajottajaeliöille kokonaisen puun hajottamiseen."
http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/70354-onnettomuus-28-vuotta-sitten-puiden-lehdet-eivat-maadu-tshernobylissa

(Tutkimuksen tiivistelmä:
http://link.springer.com/article/10.1007/s00442-014-2908-8 )

(Alkuperäinen artikkeli: http://www.iflscience.com/environment/dead-trees-and-fallen-leaves-near-chernobyl-aren’t-decaying )


Eniten onnettomuuden aiheuttamasta radioaktiivisten aineiden päästöistä alueella ovat kärsineet pieneliöt (mm. hyttyset), josta on seurauksia ekosysteemin ravintoketjussa, näkyvimmin linnustoissa. Koska alue on ihmisille asuinkelvoton, villieläimet menestyvät, ja alue onkin saanut epäviralliseksi nimekseen "Wildlife Refuge" (villieläinten turvapaikka).

_____
Viesti on kirjoitettu 1. kerran 7.7.2014 11:41

Saa nähdä kuinka kauan valvojat jaksaa toteuttaa tästäkin aiheesta Sääntömafian minulle osoittamia uudelleenkirjoituspyyntöjä. Pisimpääm yhdestä aiheesta Sääntömafian lähettämiä uudelleenkirjotuspyyntöjä on valvojat toteuttaneet jo noin 4 vuoden ajan (aiheesta "Ydin-Suomi-skenaario")! Luulis heillä olevan muutakin tekemistä, kun katsoo ylläpitäjien palstoja.

Tiedoksi @Suomi24 @Aller

22

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjkjkjjh

      Stixnet Suomi 24 foorumi:
      http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00442-014-2908-8 )

      (Alkuperäinen artikkeli: http://www.iflscience.com/environment/dead-trees-and-fallen-leaves-near-chernobyl-aren%E2%80%99t-decaying )

      "Eniten onnettomuuden aiheuttamasta radioaktiivisten aineiden päästöistä alueella ovat kärsineet pieneliöt (mm. hyttyset), josta on seurauksia ekosysteemin ravintoketjussa, näkyvimmin linnustoissa. Koska alue on ihmisille asuin kelvoton, villieläimet menestyvät, ja alue onkin saanut epäviralliseksi nimekseen "Wildlife Refuge" (villieläinten turvapaikka)."
      ---
      Vai ovat hyönteiset kuten mehiläiset ja hyttyset kadonneet myös Tshernobylistä? Tämähän selittää 100% suoraan miksi 2003 Maailmalla alkoivat muutkin pölyttäjät kadota 93% prosenttisesti, eivätkä ole palanneet. Täysin samoin myös hyttyset katosivat oudosti Olkiluodossa 2000 lähtien!

      Hyttyset tunnetusti siivilöivät veden pinnasta. Eli syövät siihen laskeutuvat reaktoreista vuotavat Pu-2398 ionipitoiset tritiumsaastat. Sama mekanismi näyttää keskittävän tappajia myös kukkien huokoiseen siitepölyjen rakenteisiin. Joista pölyttäjät ne sisälleen tappavasti saavat. Kiinnostavaa, ettei näistä hyönteistuhoista IAEA korruptoitu lehdistö kerro missään.

    • Lennokkivideo Tshernobylista näyttää aavemaisen karun ja kauniin kaupungin
      http://dome.fi/viihde/lennokkivideo-tsernobylista-nayttaa-aavemaisen-karun-ja-kauniin-kaupungin/?shared=242925-e72aabaf-500

      Jopa vähän tunteellinen video. kannattaa katsoa.


      "Lennokkivideo Tšernobylista näyttää aavemaisen karun ja kauniin kaupungin

      29 vuotta ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen luonto on vallannut Prypjatin kaupungin."

      "Prypjatin aavakaupungista on nähty vaikka kuinka monta lennokkivideota, mutta Cooken kuvaama Postcards from Pripyat -pätkä taitaa olla yksi hienommista.

      Viikon verran alueella vieraillut Cooke toteaa paikassa olleen jotain “seesteistä, mutta hyvin häiritsevää”.

      Ammattilaisen kuvaama ja leikkaama video näyttää karun, mutta kauniin aavekaupungin, jonka luonto on mahdollisuuksien mukaan vallannut."


    • "Nyt alueella näyttää taas elävän paljon suuria nisäkkäitä – ilmeisesti juuri siksi, että ihmiset ovat poissa."
      http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1444107858383.html
      (7.10.2015)

      "Tutkijoiden mukaan onnettomuuspaikkaa ympäröivällä suoja-alueella havaittiin seitsemän kertaa enemmän susia kuin lähellä olevilla puistoalueilla. Myös hirviä, metsäkauriita ja villisikoja näyttää elävän voimalaa ympäröivällä seudulla ainakin yhtä paljon kuin puhtaammilla alueilla."

      "– Se ei tarkoita, että säteily olisi villieläimille hyväksi, vain sitä, että ihmisasutuksen vaikutukset – kuten metsästys, maanviljely ja metsänhoito – ovat paljon pahempia, Smith kommentoi AFP:n mukaan.

      Tshernobylissa tapahtui tuhoisa ydinvoimalaonnettomuus keväällä 1986. Tuolloin ihmiset pakenivat saastuneelta alueelta ja villieläinkannat romahtivat."

      Tshernobyl-laboratoriossa Ionisoivan säteilyn pitkäaikaisvaikutuksia luonnolle voidaan nyt tutkia rauhassa. Villieläimiähän ei tarvitse ajaa pois myrkytetyltä alueelta, ja kerrankin ihminen pysyy suosiolla pois villieläinten alueelta! Tshernobyl-katastrofin vuoksi kaksi pahiten saastunutta aluetta ovat yhteispinta-alaltaan noin 10000km2, mikä on yhtä suuri kuin noin 10km levyinen väylä Helsinki-Inari-välille.

      Ja ydinvoimaa väitetään vielä puhtaaksi! :D

    • Vitura

      Parempi vertailukohta on Suomen natura-alueet, joiden kokonaispinta-ala on 50 000 km2. Eli Tshernobylin luonnonpuisto on viidesosa Suomen natura-alueista.

    • pinta-aloja

      Tarkentaen, Tsernobylin suoja-alueen pinta-ala on 4200 km2 eli kooltaan alle 10% Suomen natura-alueista.

      Current Biology-lehti
      Following the 1986 Chernobyl accident, 116,000 people were permanently evacuated from the 4,200 km2 Chernobyl exclusion zone.

    • Valkovenäjän nuoret tuntevat Tshernobylin ydinkatastrofin 1986 vaikutukset

      30 vuotta tapahtuman jälkeen, joka altisti säteilylle miljoonia ihmisiä kaikkialla Euroopassa, syöpä ja synnynnäiset epämuodostumat vaikuttavat edelleen perheissä.
      http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/children-fall-out-belarus-youngsters-7766214#ICID=sharebar_twitter

      Konekäännös:
      https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/children-fall-out-belarus-youngsters-7766214#ICID=sharebar_twitter#ES1cuToujWsD2BhH.97&edit-text=

    • torakk

      Tsernossa on luonnon omat säteilymittarit toiminnassa. Sudenkorennot ja torakat.

    • "Turvallisuus ja Säteily tänään

      Tshernobylin alueelta löytyy vieläkin saastuneita paikkoja, vaikkakin säteilyarvot ovat vain murto-osa vuoden 1986 arvoista. Radioaktiiviset isotoopit ovat suurilta osin painuneet syvemmälle maaperään. Joka vuosi nämä painuvat noin senttimetrin syvemmälle. Säteily ja tämän nykypäiväinen määrä ei ole ihmiskeholla vaarallista."
      http://www.chernobylwel.com/FI/868/tshernobyl/

      (Teksti on konekielellä käännetty usealle kielelle. Silmiini ei osunut artikkeli päiväystietoa).

      "ei ole vaarallista" tarkoittaa pahimmin saastuneissa paikoissa lyhyttä oleskelua, esim. matkailijoille. Tshernobyl on suosittu matkailukohde.

    • Aleksandr, 32, ja Leonid, 25, tekivät yövuorossa munausten sarjan – näin Tshernobyl räjähti http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001166003.html

      Asiallinen kirjoitus suuresta munauksesta.

      "Kello 1.23.30 Tshernobylin ydinvoimalaitoksen nelosreaktorin yövuoron esimies Aleksandr Akimov, 32, tajusi jotain hirvittävää. Reaktoria valvova tietokone oli minuutti aikaisemmin vaatinut reaktorin välitöntä pysäyttämistä, mutta niin ei toimittu."

    • panzer

      Luonnonmateriaaleissa esiintyy radioaktiivisia aineita, lähinnä uraania jota on mahdollista jatkojalostaa jolloin tuloksena on hyvinkin pitkäikäisiä ja energisiä partikkeleja. Tähän keskusteluun eivät voi osallistua asiantuntemattomat!

      • satoja.teemoja

        2016 YK:n teemapäiviä ja niitä riittää joka lähtöön esim:
        - 24.4 koe-eläinten päivä
        -28.4 työonnettomuuksien uhrien päivä, maailman tekijäoikeuspäivä
        -6.6 Venäjän kielen päivä
        -29.8 kansainvälinen ydinkokeiden vastainen päivä
        -16.9 Otsonikerroksen säilyttämisen päivä


    • Pripjat

      Sen verran että zernosta on nyt jo kulunut 30 vuotta ei 20. Olin itse silloin kk. vaille 2-vuotias ja leikin niiden laskeumien aikaan vesisateessa ja rännistä tulevassa vesiryöpyssä.

      • Voitko noin nuorena tapahtunutta tosiaan muistaa, alle 2v ikäinen?! Asia on otettu silloin kotona tosi vakavasti, vai?

        Mun varhaisimmat muistikuvani ovat kuulemma n. 3 vuoden ikäisenä tapahtuneita.

        Viite:
        "Pripjat
        13.12.2016 21:18

        Sen verran että zernosta on nyt jo kulunut 30 vuotta ei 20. Olin itse silloin kk. vaille 2-vuotias ja leikin niiden laskeumien aikaan vesisateessa ja rännistä tulevassa vesiryöpyssä."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13564038/tshernobyl-nyt#comment-87811474


      • Pripjat

        Yleinen muistamisikä on sen noin 3-vuotiaasta saakka. Muistan että oltiin pihalla nurmikolla, oli sadeilma, ränni purskuten syysi vedet, meillä oli veljen kanssa kura-asut päällä ja siinä leikittiin lits-läts-leikkejä. Kodinhoitaja oli nuori tytönhupakko, joka varasteli tavaraa meiltä. Laittoi meidät sateeseen, vaikka äiti oli puhelimessa kieltänyt laittamasta meitä ulos.


      • Pripjat kirjoitti:

        Yleinen muistamisikä on sen noin 3-vuotiaasta saakka. Muistan että oltiin pihalla nurmikolla, oli sadeilma, ränni purskuten syysi vedet, meillä oli veljen kanssa kura-asut päällä ja siinä leikittiin lits-läts-leikkejä. Kodinhoitaja oli nuori tytönhupakko, joka varasteli tavaraa meiltä. Laittoi meidät sateeseen, vaikka äiti oli puhelimessa kieltänyt laittamasta meitä ulos.

        Missäpäin Suome asut?


    • stuxnetsetä

      Muistan Tsernobylin onnettomuuden ajankohdan hyvin. Olin silloin muutamaa viikkoa aikaisemmin huhtikuun alussa päässyt 65 vuotta täytettyäni eläkkeelle.
      Oli ne aikoja !

    • Tshernobylin ydinkatastrofi vaikuttaa vieläkin mm. Ruotsissa. Onnettomuuden aiheuttaman radioaktiivisen myrkkypilven seurauksena sieltä löytyy vieläkin villisikoja, joiden radioaktiivisuus ylittää yli 10-kertaisesti turvallisuusrajat.

      Ihmettelen mitä niiden päässä liikkuu, jotka puhuvat "puhtaasta ydinvoimasta".

      http://www.independent.co.uk/news/world/europe/radioactive-boar-sweden-found-chernobyl-nuclear-radiation-levels-high-safe-limit-a7986231.html

      Konekäännös:
      https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.independent.co.uk/news/world/europe/radioactive-boar-sweden-found-chernobyl-nuclear-radiation-levels-high-safe-limit-a7986231.html&edit-text=

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe